El curt Turisme, dirigit per l'actriu Mercè Sampietro i guanyador d'un premi Gaudí, serà una de les projeccions del Picurt, la mostra de cinema de muntanya dels Pirineus que es celebra entre el 22 i el 26 de juny. El festival comptarà amb la presència de Sampietro, que presentarà la projecció. Com a novetats d'aquesta quarta edició el Picurt creix en nombre de dies, passant de dos a quatre, i s'estén en l'espai ja que a més de tenir la seu d'Ortedó es faran projeccions als cinemes Guiu de la Seu. La mostra compta aquest any amb 42 projeccions de 15 països, entre els quals el Japó, l'Iran, Turquia, els Estats Units o França.

Entre les novetats d'enguany del Picurt, ha explicat la seva directora, Montse Guiu, hi ha també 'el canvi de format'. Picurt deixa de ser una mostra de curts per passar a ser una mostra de cinema en la qual es projectaran migmetratges i llargmetratges. Guiu ha dit que ha estat 'una necessitat del festival' ja que després de tres edicions havia de 'créixer i evolucionar'.

El director artístic, Albert Galindo, ha dit que les projeccions d'aquesta edició són 'la crem de la crem' del millor que ha passat pels festivals de muntanya europeus com Trento, Cuneo, Lessinia o Espiello.

El festival s'organitza en set seccions amb la muntanya com a eix comú: secció Pirineus, amb les produccions de la zona; secció altres muntanyes, on es difondran les produccions provinents d'altres festivals; secció dona i muntanya, films amb dones com a protagonistes; una secció dedicada a esport i muntanya, on es projectaran audiovisuals sobre alpinisme; secció recuperat, dedicada al patrimoni etnològic i cultural; una secció dedicada al cinema infaltil; i la secció Off muntanya, amb projeccions considerades molt interessants per l'organització.

A l'entorn del festival hi haurà tota una programació a part del cinema, jornades teòriques organitzades per l'Institut de Desenvolupament de l'Alt Pirineu i Aran i activitats culturals com recitals de poesia, música tradicional i mostres de gastronomia de muntanya.