Martí Cots, el famós delinqüent conegut com el Ramonet de Pi o el Rambo de la Cerdanya, torna a estar en llibertat. Segons han confirmat fonts dels Mossos d'Esquadra, el pres ha aprofitat un permís penitenciari per no tornar a la presó. La notícia ha corregut de seguida per Pi i, segons han confirmat molts veïns, ha despertat preocupació al poble.

Els veïns de Pi no en volen parlar obertament per por de rebre represàlies. La llarga carrera delictiva de Martí Cots, que ara té 40 anys, ha provocat que qui més qui menys hi tingui alguna cosa pendent i, per tant, una possible tornada al poble ha causat temor. Per si això fos poc, el seu comportament "arbitrari" fa que també sigui temut pels qui no hi han tingut mai cap relació. Així ho afirmava ahir una veïna de Pi, tot avisant que "cal estar molt alerta perquè, si en té l'oportunitat, et fot...". Aquest temor ha fet incrementar la vigilància dels veïns, que protegeixen més les cases o tanquen els vehicles, segons ha explicat un veí.

Els Mossos d'Esquadra han confirmat que, arran de la fugida del Ramonet de Pi, han muntat un dispositiu a la Cerdanya. Els precedents de tornades a la comarca, que és la zona que més coneix i, per tant, on es mou més còmodament, fan pensar als agents que "tard o d'hora apareixerà per aquí", segons va explicar ahir un agent. En aquest sentit, fonts del cos van confirmar que han rebut una notificació de la gendarmeria francesa segons la qual fa uns dies el van aturar però que, en no tenir l'ordre de recerca i captura internacional, no el van detenir. Es dóna el cas que és la primera vegada que Martí Cots és en llibertat després de la mort de la seva mare, fa vuit anys. Això fa pensar als agents policials que no tindrà pressa per tornar a Bellver.

La seva mare, coneguda com l'Antònia de Pi, ajudava sempre el seu fill a amagar-se. Actualment el Ramonet de Pi té un germà a Bellver amb el qual no hi ha una relació prou fluida per pensar que s'hi recolzarà mentre estigui evadit de la justícia, segons han considerat els Mossos d'Esquadra. Tot i això els agents fan aquests dies un seguiment especial pel voltant de Bellver, tant amb patrulles de seguretat ciutadana com amb agents vestits de paisà.