Fa tres mesos, la Fundació Hospital de Puigcerdà va demanar al gerent del centre, Jordi Boix, permís per organitzar visites guiades a les obres. Segons la fundació, els responsables de l'obra van denegar l'activitat per raons de seguretat. Només van concedir grups de 4 a 6 persones, els divendres, acompanyats per l'enginyer de l'obra.

Segons les afirmacions de la Fundació Hospital de Puigcerdà divendres passat l'Ajuntament d'Alp va organitzar un autobús per fer una visita a l'edifici. Aquest mateix dia, l'Ajuntament de Puigcerdà rep una nota del Delegat Territorial de Salut de l'Alt Pirineu i Aran, Victorià Peralta, on comunica que per realitzar una visita d'obres cal posar-se primer en contacte amb ell.

L'Ajuntament de Puigcerdà i la fundació afirmen que l'Hospital, pagat per la Generalitat, el govern de la República Francesa i per a la Comunitat Europea, "és patrimoni de tots i no tan sols de la Delegació Territorial de Salut de l´Alt Pirineu i Aran" . Per altra banda també demanen al gerent que mantingui "mínimament les formes i el respecte a les altres institucions, siguin del color que siguin".