Al ple d'ahir també hi va assistir la junta de la plataforma Salvem la Molina, que es va mostrar molt sorpresa per la suspensió i va denunciar que ningú no els havia avisat del ple, tot i que, segons van assegurar, l'Ajuntament n'està obligat. El portaveu, Víctor Garcia, va afirmar que la plataforma és formalment una part compareixent en el procés de redacció del pla urbanístic, i com a tal té dret a estar informat de tot el procés. En aquest sentit, el portaveu de la plataforma va criticar que l'entitat havia sabut per casualitat la convocatòria del ple. Garcia també va posar en dubte que el pla es pugui aprovar en aquesta legislatura, i va assegurar que l'Ajuntament "té molta pressa" per assegurar-se el sí de l'actual govern. La plataforma Salvem la Molina va presentar 12 al·legacions al POUM, de les quals no té coneixement de si han estat aprovades o refusades. Igualment, l'entitat veïnal va interposar un contenciós per la via penal al nou planejament per un abocament fet en terrenys forestals que estan pendents d'una requalificació. Aquesta denúncia també encara està en vies de resolució.

ERC va provocar ahir una crisi al govern d'Alp que farà trontollar el tripartit que encapçala Cosme Ruaix (PSC) fins al final del mandat. Davant les urgències del PSC de voler aprovar, provisionalment, el nou planejament urbanístic i després de consultar-ho dilluns a la nit amb els seus assessors, la regidora d'ERC, Judith Sanmartí, va decidir abstenir-se en la votació prevista per al ple d'ahir al matí. La decisió va deixar el PSC i Alternativa Cerdana (ALCE) sense possibilitats d'aprovar el text. Posteriorment, Sanmartí va posar el càrrec a disposició de l'alcalde.

Sanmartí, que és la representant de l'Alt Pirineu a l'executiva nacional d'ERC, va explicar que per "honestedat" i "transparència" no podia donar suport al nou planejament urbanístic. La regidora d'ERC va recordar que el text encara està pendent de resolucions del Govern i fins i tot d'un contenciós als jutjats presentat per la plataforma Salvem la Molina, per la qual cosa va apuntar que el text "encara presenta dubtes". Judith Sanmartí va considerar que l'aprovació del nou POUM s'ha de fer en calma i va acusar els companys del govern de convocar el ple extraordinari a corre-cuita d'un dia per l'altre. Davant d'això, l'alcalde es va estimar més mantenir el ple per formalitzar la presa de possessió d'un regidor de l'oposició i, tot seguit, posposar la votació per a un ple que es farà demà al matí.

En la sessió de demà, però, la situació difícilment canviarà. Judith Sanmartí ha avisat que es mantindrà en l'abstenció "a pesar del cost polític i personal que em representa". Per la seva part, els quatre regidors de CiU a l'oposició tampoc no tenen cap intenció de canviar l'abstenció en la votació d'un text del qual no han tingut tota la informació que volien, segons va denunciar Xavier Rigola.