Les estacions d'esquí de La Molina i Masella van estrenar ahir la temporada de neu amb una jornada de pocs esquiadors però de bones perspectives per a les setmanes vinents, perquè una nova nevada va renovar els gruixos, que a l'inici del dia eren de vint centímetres. Aquesta nova precipitació va deixar els camps de neu amb nous gruixos que, a més a més, milloren la qualitat de la neu fabricada i permeten a les estacions afrontar l'inici del desembre amb garanties.

Entre totes dues estacions van superar ahir els 2.000 esquiadors, que van fer els primers descensos tot i el temps advers. Els aficionats més ansiosos van gaudir d'unes tarifes reduïdes que a La Molina van ser de nou euros i a Masella, de 21 euros els adults i de 15 els infants. Els primers esquiadors van arribar a les pistes de bon matí per tal de poder aprofitar la jornada. Molts van haver d'estrenar la temporada enmig de la nevada. Masella havia preparat un recorregut de vuit quilòmetres i 550 metres de desnivell i quatre remuntadors que a partir d'aquest cap de setmana anirà incrementant perquè, segons va anunciar l'estació, mantindrà obertes les instal·lacions també entre setmana. Fonts de l'estació de Masella van mostrar-se ahir molt satisfets amb els 2.000 aficionats que van rebre i també amb la possibilitat, ara més probable, de tenir les pistes a ple rendiment durant el pont de la Puríssima, d'aquí a quinze dies. A La Molina, on no van voler proporcionar xifres d'esquiadors però van afirmar que van viure un bon ambient d'obertura, els aficionats van trobar un recorregut d'un quilòmetre amb el remuntador i el telecadira de la pista llarga oberta.

Obertura esglaonada

Després d'aquest primer cap de setmana d'inici de les activitats, les altres estacions d'esquí aniran obrint a partir del cap de setmana vinent. Així, divendres obriran Baqueira-Beret, Boí Taüll Resort, Port Ainé i Vallter 2000. Port del Comte té previst inaugurar la campanya el 3 de desembre, de la mateixa manera que Vall de Núria i les estacions d'esquí de fons.

A la veïna Andorra, ahir també va obrir Grandvalira, amb forfets que costaven 15 euros.