19 de febrer de 2011
19.02.2011
Regió7

El nou partit que agrupa independents, ERC i Rcat es dirà Endavant Cerdanya

La formació pretén tenir representació al Consell i permetrà a cada membre de la llista indicar al costat la seva afiliació

19.02.2011 | 01:00
Reunió de Rcat a Puigcerdà per tractar la nova formació

De mica en mica van transcendint detalls del procés de creació del nou partit d'àmbit comarcal que impulsen polítics locals independents amb l'objectiu d'aglutinar les bases d'ERC, Reagrupament i les pròpies de les formacions municipalistes independents. A partir del debat sorgit en les reunions que s'han fet aquesta setmana, la nova formació es dirà Endavant Cerdanya, i ha trobat una fórmula per tal que les direccions d'ERC, Reagrupament i dels independents acceptin aparèixer amb les sigles alienes.
La fórmula passa per vincular les sigles respectives a cada candidat i no al paraigua genèric, que serà Endavant Cerdanya. Així, cada membre de la llista portarà al costat un parèntesi amb el seu partit d'origen, segons han explicat polítics locals que han pres part en les converses. Igualment, al costat del nom del partit hi apareixerà el nom del municipi, ja que si les converses culminen els acords presos fins ara, diverses seccions locals d'ERC, partits independents i bases de Reagrupament de diversos municipis de la Cerdanya s'hi afegiran. En aquest sentit, Endavant Cerdanya podria presentar-se a les principals poblacions com ara Puigcerdà, Bellver i fins i tot Alp i en molts d'altres municipis petits com Bolvir -l'alcalde del qual, Bartumeu Baqué, és en l'impuls del partit- o Das. La negociació ja té un punt important en la futura representació al Consell Comarcal. En principi els vots que aconsegueixi Endavant Cerdanya es traslladaran al ple del Consell sota aquesta denominació de manera unitària i, per tant, es consolidaria com un partit amb força a nivell comarcal enfront de l'hegemonia històrica de CiU, que en les municipals de fa quatre anys ja va aconseguir mantenir pels pèls gràcies a un acord amb el PSC. Entre els motors que ha mogut la creació d'aquest nou partit hi ha, per una banda, el descontentament de les bases d'ERC amb la direcció del partit, i de l'altra, la voluntat dels polítics locals d'esquerra de guanyar el Consell.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit