Després del pacte postelectoral que els ha permès governar aquests darrers quatre anys a l'Ajuntament d'Alp -juntament amb Esquerra Republicana-, el PSC i Alternativa Cerdanya (ALCE) han decidit presentar-se als propers comicis municipals del 22 de maig en coalició. La candidatura l'encapçalarà l'actual alcalde, el socialista Cosme Ruaix, i el segon a la llista serà el líder de l'ALCE i actual tinent d'alcalde, Francesc Rossell. Ruaix destaca que la decisió l'han pres "per la bona experiència que hem viscut aquests darrers quatre anys en què hem treballat junts". Rossell, per la seva banda, també ha destacat que l'experiència de governar plegats ha estat molt positiva. "En aquests quatre anys no han destacat els personalismes sinó la voluntat de servei i de resoldre els problemes col·lectivament", ha afegit.

En aquest sentit, Rossell ha assegurat que "les eleccions municipals no són polítiques, sinó que el més important és la gestió del municipi". El líder de l'ALCE ha assegurat que el seu partit i la nova formació d'àmbit estrictament comarcal formada per Esquerra, Reagrupament i independents, Endavant Cerdanya, "són pràcticament el mateix quant a ideologia, ja que el que preval és la gestió municipal".

En les darreres eleccions municipals, tant el PSC com l'ALCE van obtenir dos regidors respectivament. Aquests quatre representants, juntament amb l'única regidora electa d'Esquerra, els va permetre arribar a la majoria absoluta i superar els quatre regidors que havia obtingut Convergència i Unió. Ara, creuen que aquesta unió els farà més forts davant la candidatura convergent, tot i que tant Ruaix com Rossell destaquen que aquest no és l'objectiu prioritari, sinó que el que volen és continuar treballant plegats pel municipi, aprofitant la bona entesa que hi ha hagut durant el mandat.

En aquests moments, treballen per acabar de configurar la llista, que alternarà membres de les dues formacions. En aquest sentit, Ruaix destaca que "més o menys ja està tot fet, i la llista inclou incorporacions noves i també persones que repeteixen". Rossell, per la seva banda, s'ha mostrat confiat que la candidatura conjunta "pot ser vàlida per governar els propers quatre anys amb tranquil·litat".

Aquests seran els primers comicis en què es presenta Francesc Rossell sense encapçalar la candidatura. Rossell, de 70 anys, ha estat alcalde de Puigcerdà i d'Alp, i assegura que "no és per fer medalles, ja que amb 70 anys, la carrera política ja l'has fet".