El nou museu de la Seu d'Urgell, l'Espai Ermengol, ha obert les seves portes als visitants sense haver estat inaugurat oficialment. L'alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha explicat que aquest espai servirà de promoció de la ciutat i també per a que "els mateixos urgellencs coneguin millor la seva ciutat i n'estiguin orgullosos". L'Espai Ermengol ocupa les quatre plantes del número 8 del carrer Major, en ple nucli històric, a tocar de la catedral, principal atracció de la ciutat, i tal com ha qualificat Batalla, "és un ambiciós projecte".

L'Espai Ermengol, un museu i un centre d'acollida, ha obert avui les seves portes sense inauguració oficial degut a la nova llei electoral. Segons ha dit l'alcalde, que ha encapçalat una visita per explicar l'espai a la premsa, "la inauguració es farà passades les eleccions i amb representants de totes les administracions que han fet el projecte possible".

El nou museu, ha dit Batalla, servirà per a que "la Seu s'expliqui millor als seus visitants i fer promoció dels productes propis". L'espai conta amb un centre d'acollida turística a la planta baixa, aquest centre, ha explicat Batalla, estarà relacionat amb un programa turístic de la Generalitat anomenat 'Rutes Comtals'.

En la primera planta hi ha una gran exposició de la ciutat de la Seu, des dels seus orígens fins a la ciutat contemporània, passant per totes les èpoques que ha viscut la ciutat.

En la segona planta es troba una gran exposició del que Batalla ha considerat "el producte estrella de la ciutat, el formatge". El formatge serveix de fil conductor per a explicar l'economia de la zona i els diferents productes agroalimentaris que es produeixen.

I en la tercera planta hi ha una sala d'exposicions que durant els dos primers anys acollirà una mostra en record de la figura del Bisbe Ermengol que enguany compleix mil anys de la seva proclamació com a bisbe.

L'Espai Ermengol ha costat 1.300.000 euros dels quals han estat subvencionats en 630.000 euros pels fons europeus FEDER, en 500.000 euros per Turespaña i la resta amb fons del propi ajuntament.