20 de juny de 2011
20.06.2011

Adis farà les visites al call jueu de Puigcerdà

L'Ajuntament cedeix un local a la institució social a canvi de la prestació d'un servei cultural

20.06.2011 | 10:07
El local d´Adis serà al costat del jaciment del call jueu de Puigcerdà

L'Ajuntament de Puigcerdà i la Fundació Adis d'ajuda a les persones amb discapacitats de la Cerdanya han acordat un conveni de col·laboració que combina serveis socials i culturals. L'acord permetrà a Puigcerdà tenir un servei de manteniment i guies al futur espai museístic del call jueu.
L'acord el van prendre els responsables de la fundació i l'anterior equip de govern i ha estat corroborat pel nou de CiU. Aquest pacte estableix la cessió d'ús del local municipal que hi ha als baixos de l'edifici de pisos de protecció oficial del carrer de Sant Agustí. En aquest edifici no tan sols ja hi ha la residència Rosa Soler, que gestiona la mateixa fundació Adis, sinó que als baixos també hi ha les restes del call jueu. Aquest jaciment ocupa una part del subterrani de l'edifici i és visible des de l'exterior, però està pendent de ser completat amb un projecte museístic visitable. A partir de les pròximes setmanes la fundació es traslladarà al local adjacent als baixos des d'on es veuen les restes jueves a canvi que en el futur es faci càrrec del manteniment de l'espai museístic i de les visites que hi vulguin fer turistes o veïns. El president de la fundació, Jordi Segarra, s'ha mostrat molt satisfet de la signatura del conveni perquè, entre altres aspectes, permetrà a la institució alliberar-se del lloguer que actualment paga per utilitzar el local del carrer del Coronel Molera. Segarra ha afegit que amb el nou local del carrer de Sant Agustí, la fundació també podrà tenir més centralitzada la seva tasca social i d'oci en un sol edifici. En aquest sentit, la fundació ha fet una crida als membres de l'entitat i als puigcerdanesos en general que a partir del dia 30 d'aquest mes tancarà la seu del carrer del Coronel Molera i que, per tant, en les pròximes setmanes no podrà fer els tallers ni les activitats que hi tenia previst organitzar. La fundació iniciarà ara un projecte de reformes al local del carrer de Sant Agustí per adequar-lo a les necessitats de l'entitat perquè a final de l'estiu pugui estar plenament operatiu. El local municipal dels baixos del carrer de Sant Agustí ha tingut diversos pretendents els últims mesos. Inicialment havia d'acollir l'oficina d'habitatge i, posteriorment, uns veïns el van demanar per fer-hi un parc interior per a l'hivern.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit