La nova temporada d'esquí de la Cerdanya disposarà per fi d'un dels equipaments més usats pels aficionats i que en pitjors condicions estava des de feia dècades: l'estació de Renfe de La Molina. L'edifici -un dels principals punts d'accés dels esquiadors a la comarca- s'està remodelant amb un projecte integral que combina millores en els serveis als usuaris i modernització de les infraestructures ferroviàries.

L'empresa estatal Administració d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) està duent a terme un projecte de remodelació que té un pressupost de 3,3 milions d'euros. Les obres es fan en dues fases, la primera de la qual es clourà el novembre. La segona es reprendrà el mes d'abril. Els responsables de l'obra tenen la intenció que el mes que ve les obres del nou vestíbul i les dels accessos a l'estació estiguin enllestides per tal de rebre els primers esquiadors. En el vestíbul, que aquests dies estan reformant els operaris, es faran uns lavabos per als viatgers, ja que fins ara havien d'usar-ne uns als quals s'accedia per un altre extrem de l'edifici. La rehabilitació de l'estació també preveu la creació d'un espai que en un futur podria acollir un bar com en d'altres estacions.

L'actuació també afecta els entorns de l'edifici i els elements ferroviaris. Així, a més de construir-se voladissos per a l'aixopluc dels viatgers, el projecte inclou la modernització de les andanes i l'adequació a les actuals normes de seguretat. Les andanes s'aixecaran i es prolongaran per tal que l'accés als trens sigui molt més còmode. Igualment s'allargarà l'espai per als viatgers i es condicionarà l'entorn amb fanals i mobiliari urbà.

Disseny de muntanya

Adif treballa amb un projecte específic per a La Molina. D'aquesta manera, està duent a terme unes obres que defugen el dis- seny clàssic de les estacions de Renfe i usa uns materials adequats no tan sols al marc boscós de l'edifici sinó que també al confort necessari a l'hivern.