Túnel del Cadí no té xifres dels abonats que no paguen el peatge de manera fraudulenta. De fet, ni els ajuntaments no saben del cert quanta gent del padró en realitat no viu al poble. Ni uns ni altres no poden verificar els documents.

Actualment per passar pel túnel sense pagar tan sols cal presentar un número de compte bancari d'alguna oficina de la Cerdanya, l'Alt Urgell o el Berguedà i un certificat d'empadronament, documents que es poden obtenir fàcilment i que no obliguen a res.

Si bé ni ajuntaments ni l'empresa no poden quantificar el frau, Túnel del Cadí té clar que és prou gran per argumentar una actuació ferma per posar-hi remei.

Els 28.000 abonats a la gratuïtat que té el túnel són, al seu entendre, excessius amb relació a la població de les tres comarques. Des de l'empresa han explicat que tenen constància d'hipotètics residents que tenen l'abonament per circular gratuïtament pel túnel del Cadí i que, en canvi, no tenen carnet de conduir, o que difícilment poden conduir perquè tenen més de noranta anys. El frau perjudica la Generalitat perquè és qui finalment paga el peatge dels abonats.