La regidora d'Endavant Cerdanya ha refusat novament valorar la decisió del partit, de la mateixa manera que tampoc no va donar cap explicació pública del motiu de les seves dissensions amb la resta del grup. I tampoc no ha aclarit si es mantindrà la resta del mandat al ple municipal com a regidora no adscrita a cap grup. Rosa Maria Puig sí que ha comentat, però, que ben aviat es coneixerà la seva posició perquè ha mostrat la voluntat d'assistir al proper ple municipal, que se celebrarà aquesta setmana entrant.

Rosa Maria Puig va ser l'aposta de Reagrupament a la llista electoral d'Endavant Cerdanya a Puigcerdà. Va ocupar el número quatre d'una llista que combinava representants d'ERC, de Reagrupament i d'Independents. La renúncia de l'exalcalde, Joan Planella, de començar el mandat va propiciar que entrés al ple. Ja en el ple de presa de possessió, el mes de juny, el grup de l'oposició va evidenciar que tenia discrepàncies internes. Després, en el primer ple ordinari del mandat, Rosa Maria Puig es va posicionar al costat de les tesis de l'equip de govern en algunes de les discussions polítiques. La situació va esdevenir sovint esperpèntica quan Puig votava a favor del govern després de llargs debats entre l'alcalde, Albert Piñeira, i la cap de l'oposició, Lourdes Porta. Aquelles votacions van agafar de sorpresa el grup d'EC.

Endavant Cerdanya (EC) ha expulsat la regidora de Puigcerdà Rosa Maria Puig per la seva actitud de rebel·lia davant els dos companys de grup municipal. La formació política ho ha aprovat en una assemblea extraordinària celebrada a Bellver. Els militants no han acceptat les dissensions mostrades ja en el primer ple municipal, les quals van comportar vots en el sentit oposat als seus companys i a favor del govern de CiU. Com que la comunicació entre el grup i la regidora ha estat difícil des del primer dia, segons han explicat els altres regidors, el partit li ha notificat l'expulsió mitjançant un burofax per tal que no pugui dir que no ho ha rebut.