L'Ajuntament de Puigcerdà ha decidit ajudar els pares dels alumnes escolaritzats als tres centres del poble, dos de públics i un de concertat, amb un xec de 30 euros per pagar els llibres de text. Tot i les dificultats econòmiques que l'equip de govern assegura que té el consistori i la complexitat de trobar noves vies de finançament, l'Ajuntament ha "prioritzat" aquesta subvenció i hi ha destinat una partida global de 16.080 euros. L'ajuda és per a tots els alumnes sense fer distincions pel nivell adquisitiu de cada família, com sí que fa el departament d'Ensenyament a l'hora d'atorgar les seves beques.

L'ajuda s'ha començat a repartir aquesta setmana a les famílies de 536 alumnes de primària de les escoles Alfons I, Llums del Nord i la concertada Vedruna. Els pares van passant per l'ajuntament, on se'ls dóna un xec per valor de 30 euros. L'ajuda suposa un percentatge diferent segons el curs que estudiï l'alumne. Així, per exemple, a l'Alfons I, el centre públic més nombrós, la subvenció de 30 euros suposa el 45% del cost total dels llibres per als alumnes de tercer a sisè de primària, ja que els llibres de text els costen 65 euros. Per als alumnes de primer i segon, en canvi, la subvenció suposa el 25% del cost total, ja que els llibres els costen 120 euros. L'Ajuntament ha anunciat que també subvencionarà amb set euros l'activitat escolar de la piscina.

L'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha justificat les subvencions argumentant que "malgrat el moment de dificultats econòmiques que patim, hem decidit mantenir les ajudes per llibres de text, material escolar i piscina perquè considerem que l'ensenyament és un sector estratègic per a la vila".