De moment, els tècnics municipals estan concretant el projecte arquitectònic. L'estimació inicial és fer un edifici de planta baixa, pensat per a una escola d'unes 40 places. L'Ajuntament cedirà a la Generalitat un espai de 2.500 metres quadrats per fer-hi l'escola, i un de 500 metres quadrats per, si cal, fer també la llar d'infants. El centre educatiu es construirà en una zona cèntrica, a tocar del centre del poble i la zona esportiva. L'Ajuntament ha vist com en els últims anys l'escola del poble ha anat reduint el número d'alumnes fins al punt que, de la quinzena que hi havia el curs passat, aquest curs n'han quedat vuit. Tot i això, té comptabilitzats una quarantena de nens a tot el municipi, la major part dels quals marxen a un altre poble per anar a l'escola. El consistori vol que amb la construcció del nou centre la situació reverteixi.

L'Ajuntament de Bolvir s'ha pres el projecte de la nova escola com una aposta de futur pel poble i, per tant, la començarà a construir els pròxims mesos a pesar que l'actual centre s'ha quedat amb vuit nens i que la Generalitat no té diners. L'alcalde, Bartomeu Baqué, ha anunciat que avançarà el milió i mig d'euros que costarà per tal que es construeixi durant el primer semestre de l'any 2012 a fi i efecte que es pugui estrenar el mes de setembre.

L'alcalde ha remarcat que es tracta d'un projecte vital pel poble i que, per tant, no pot esperar que Ensenyament disposi de pressupost. Baqué ha afegit que "el que està clar és que Bolvir necessita un equipament com aquest i que el setembre el tindrà, el pagarem i s'ha acabat la història". L'alcalde ha apuntat que més endavant la Generalitat potser no li voldrà reconèixer el deute però que, en tot cas, això no és el més important.