El grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell demana la retirada dels cotxes abandonats intervinguts judicialment que ocupen part de l'aparcament municipal de l'entorn del cementiri. El seu portaveu, Miquel Caminal, vol que es demani al departament de Justícia la retirada d'aquests vehicles. Aquest és un dels temes que es debatran dilluns al ple municipal a través de la moció presentada per aquest grup municipal.

Segons el regidor, en aquest aparcament municipal gratuït hi ha ubicats una trentena de vehicles que estan intervinguts judicialment, és a dir, que han estat sostrets a les pertinents propietats per ordre judicial i que resten a l'espera que es procedeixi a la realització dels consegüents judicis. De totes maneres, Caminal creu que "caldria buscar un altre emplaçament per ubicar-hi aquests cotxes perquè estan ocupant un espai que és un aparcament municipal necessari".

El portaveu d'ERC recorda que aquest pàrquing és gratuït i està situat a prop del cementiri municipal i a pocs minuts de la zona esportiva, del nucli antic i també de la zona comercial. En aquest sentit, creu que "és una zona d'aparcament necessària, especialment el cap de setmana, i el fet que hi hagi una bona part ocupada per aquests cotxes, redueix l'espai disponible per als veïns però també per als visitants durant la celebració d'activitats esportives o també els turistes".

Per altra banda, Caminal creu que "el mal estat en què es troben alguns vehicles pot ocasionar lesions a infants que puguin jugar a la zona i a veïns que hi passegin, per exemple, per accedir al cementiri". Segons el portaveu del grup municipal, la presència d'aquests vehicles en mal estat i abandonats "ofereix una imatge distorsionada de la convivència i la seguretat de la ciutat, totalment allunyada de la realitat als visitants que aparquin en aquesta zona.

Miquel Caminal assegura que aquest és un problema "endèmic" de la Seu i que "fa molt temps que s'hauria d'haver buscat un nou espai per dipositar aquests vehicles". Creu que ni els veïns ni els visitants han de pagar les conseqüències i per això espera que el ple de l'Ajuntament aprovi la moció presentada que demana al departament de Justícia que ubiqui un nou espai per a aquests cotxes.