L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha presentat les mesures elaborades per a aquest 2013 per fomentar l'emprenedoria. El pressupost municipal per a enguany ha duplicat la partida destinada a l'obertura de nous negocis a la ciutat, passant dels 16.000 euros a 30.000. A banda de la convocatòria de subvencions amb l'objectiu de dinamitzar el desenvolupament econòmic de la ciutat, també s'ha editat la guia JovEmprèn, que recull tots els recursos i serveis adreçats a joves emprenedors, de menys de 35 anys, que desitgin obrir o ampliar el seu negoci a la Seu d'Urgell. Les accions estan impulsades per l'àrea de Promoció Econòmica i l'Oficina Jove.

Amb aquestes noves bases, l'Ajuntament aposta de manera decidida per les empreses de la ciutat en doblar gairebé aquesta partida per arribar a més població, "tant per la quantitat econòmica que s'hi afegeix, com per l'ampliació de criteris en les bases", ha explicat Jordi Pallarès, el regidor de Promoció Econòmica.

Les diferents línies de subvenció per a la promoció del municipi van destinades a la implantació, les reformes o ampliacions, els traspassos i les millores estètiques d'establiments comercials i de serveis de la ciutat durant el 2012; així com a les noves empreses creades al 2012 per joves menors de 35 anys o majors de 55 anys.

Com a novetats, les bases d'aquests ajuts també recullen els traspassos de negocis efectuats durant el 2012 d'una activitat per canvi de titular, i la innovació i valor afegit a la promoció econòmica per aquells establiments que hagin impulsat accions i productes innovadors. El termini per sol·licitar aquestes subvencions és fins al 30 d'abril i es poden tramitar a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell.

L'Oficina Jove de l'Alt Urgell també fa una aposta decisiva pels joves emprenedors. En aquest sentit, la regidora de Joventut de l'Ajuntament urgellenc, Meritxell Planes, ha anunciat que per segon any consecutiu s'ha editat la guia JovEmprèn, que recull els serveis, les accions i els recursos per a la promoció d'iniciatives empresarials adreçades als joves emprenedors, de menys de 35 anys, que desitgin obrir o ampliar el seu negoci a la Seu d'Urgell.

Aquesta guia recopila els diversos recursos dels joves empresaris com els descomptes del 25% per participar a la fira de Sant Ermengol amb un estand, a banda de recollir els tràmits que cal fer per engegar un negoci o els contactes del teixit empresarial de la zona.