L'estrena del nou edifici de l'escola de Bolvir el proper curs ha fet augmentar el nombre de famílies interessades a matricular els fills al centre de la localitat. Tot i que el període de matriculacions encara no està obert, el centre ja ha rebut una allau de peticions de pares que s'han interessat perquè els fills puguin començar el curs en aquest centre.

Segons ha pogut saber aquest diari, ja hi ha trenta possibles alumnes que, si no hi ha canvis, tenen la intenció de matricular-se quan s'iniciï el període. En aquest sentit, l'alcalde de la localitat, Bartomeu Baqué, ha avançat que possiblement se superaran les places previstes, "però de moment tot són suposicions".

El curs actual, la llar d'infants té 15 alumnes inscrits, un nombre que es podrà veure duplicat el curs vinent gràcies a la iniciativa del govern local que ha impulsat la construcció d'un nou centre educatiu, que a banda d'acollir els cursos de primària, també tindrà un espai per a l'escola bressol i una zona per a la biblioteca. Després de la jornada de portes obertes celebrada el dia 9 de març, quan els familiars dels alumnes i veïns van poder conèixer el nou equipament, ha crescut el nombre de d'interessats en el centre, i aquesta era la voluntat del consistori. El govern de Bolvir espera que amb "el fet de tenir un equipament nou i en condicions ens permeti acollir famílies del poble que porten els fills a d'altres centres propers, i també alumnes d'altres municipis veïns".

Pel que fa al nombre d'alumnes preinscrits a primària, el consistori encara no coneix la xifra definitiva, tot i que Baqué espera que hi hagi, com a mínim, una quinzena d'alumnes. Durant aquest curs, a l'escola Santa Cecília hi ha matriculats 8 alumnes, una xifra que representa gairebé la meitat dels que tenia fa pocs cursos, ja que alguns s'han escolaritzat en altres municipis. L'alcalde entén que "el nombre d'escolars de primària no creixi de cop, perquè és normal que els alumnes que ja tenen una escola establerta, no canviïn de centre". Per això, Baqué creu que "és un projecte de futur i que el que s'ha d'aconseguir és que els alumnes iniciïn l'escolarització a l'escola de Bolvir".