El grup municipal Endavant Cerdanya, a l'oposició a l'Ajuntament de Puigcerdà, no veu clar que el pati de l'institut Pere Borrell sigui el millor emplaçament per acollir el nou aparcament cèntric municipal. La portaveu d'Endavant Cerdanya, Lourdes Porta, demana a l'equip de govern que els resolguin alguns dubtes que tenen respecte a l'elecció d'aquest terreny i pensa que la millor opció seria la d'ampliar el pàrquing del Museu Cerdà, un projecte que defensen des de fa temps.

En primer lloc, Porta creu que un terreny que no és de propietat municipal "no és el millor espai per construir un aparcament". En aquest sentit, recorda que l'aparcament del pati del Convent (als peus del Museu Cerdà) sí que és de titularitat pròpia. Per altra banda, denuncia el fet que el futur aparcament es construeixi molt proper al que ja existeix, "i això suposarà que hi hagi dos aparcaments cèntrics molt propers".

En segon lloc, la portaveu de l'oposició assegura que "el govern municipal s'ha saltat un dels passos més importants, que és el de demanar l'opinió als que es veuran afectats per aquest nou aparcament". Segons Porta, els docents i alumnes de l'institut Pere Borrell "són els primers afectats i els que han d'estar d'acord en aquesta obra".

Per altra banda, la regidora pensa que "el desenvolupament de les classes es veuran afectades per les obres, perquè cal recordar que els nens també hauran de sortir al pati mentre es construeixi i que hauran de conviure amb els problemes que sorgeixin".

El grup Endavant Cerdanya pensa, a més, que "el resultat que donarà les obres de construcció del nou pàrquing és molt menor al que podria donar l'ampliació de l'aparcament del Museu Cerdà". En aquest sentit, Porta recorda que segons l'estudi dels serveis tècnics del consistori, el pàrquing ja construït podria tenir fins a 275 places més, en canvi amb la nova obra se'n preveuen 150. La regidora també recorda que "l'aparcament del museu és gratuït i, de moment, per a la futura obra, no s'ha parlat de cap mena de gratuïtat perals usuaris".

Pel que fa al finançament, creu que cal tenir en compte que "hi haurà una gran despesa i possiblement, un endeutament important". En aquest sentit, pensa que "cal unanimitat i que tots els implicats hi estiguin d'acord perquè sinó, aquesta despesa no seria lògica". Per això, Porta demana que el govern justifiqui l'elecció i "demostri que és la millor opció."