La Trobada d'Acordionistes de la Molina és el nou guanyador del Cerdà de l'Any, guardó amb què l'Institut d'Estudis Ceretans (IEC) reconeix la tasca feta per una entitat al llarg de l'any anterior en la promoció de la cultura de la vall. La Trobada d'Acordionistes se celebra cada agost gràcies a l'impuls altruista de l'Associació d'Amics de la Molina, una entitat veïnal que, a més, fomenta la unió entre cerdans i estiuejants, ja que tant la formen veïns habituals com segons residents.

El portaveu d'Amics de la Molina, Esteve Calvés, es va mostrar ahir molt satisfet pel premi: "estem molt contents i molt sorpresos, no ens ho esperàvem gens... hi havia dos altres finalistes molt importants... encara no ens ho creiem, estem en un núvol". Calvés va explicar que van iniciar la trobada ara farà 24 anys amb la intenció de donar a conèixer el veïnat de la Molina i fomentar-hi el "caliu" i que de mica en mica "s'ha anat fent molt gran fins al punt que cada any tenim una quarantena d'acordionistes". Els prop de quinze membres d'Amics de la Molina estan ultimant aquests dies el cartell de la pròxima edició, que se celebrarà els dies 10 i 11 d'agost com sempre a l'envelat que s'instal·larà davant de l'estació de Renfe. El que sí que és segur d'aquesta pròxima edició és que oferiran el guardó al públic i dedicaran un petit acte a explicar el perquè del Cerdà de l'Any.

Per la seva banda, l'alcalde d'Alp i president del Consell Comarcal, Ramon Moliner, es va mostrar especialment orgullós que aquest esdeveniment del municipi hagi rebut la distinció. Moliner va recordar que amb el nou sistema de designació del Cerdà de l'Any va ser el mateix consistori d'Alp el que va proposar la trobada. En el de votació els ajuntaments aporten un candidat i la suma de votacions populars i un jurat format per personalitats de la comarca en designen primer els tres finalistes i finalment el guanyador. Des del mateix IEC han apuntat la possibilitat de millorar el sistema perquè en la fase final de votació popular.

Preparant la 25a edició

Ramon Moliner també ha avançat que amb tota probabilitat l'edició de l'any que ve serà especial perquè serà la 25a i, per tant, inclourà alguna novetat per commemorar-ho.