Un error en la burocràcia entre administracions i institucions públiques fa que des de l'any 2010 les aigües residuals de Pi s'aboquin als torrents malgrat tenir feta la xarxa de col·lectors que connecta aquest poble amb la depuradora de Bellver. Segons ha denunciat la secció local d'Iniciativa per Catalunya-Verds (ICV), la xarxa nova no s'ha pogut estrenar per la incompetència de les administracions supralocals per validar la instal·lació tot i les reiterades peticions de l'Ajuntament perquè ho fessin.

Alternativa per Bellver i Batllia EPM, la secció bellverenca d'ICV, ha denunciat que el col·lector de les aigües residuals de Pi encara no s'ha pogut connectar a la depuradora perquè l'estat no ha recepcionat l'obra, que va impulsar la formació ecologista quan va ser a l'anterior govern local en coalició amb ERC, ara Endavant Cerdanya.

Aquesta recepció estaria bloquejada perquè l'estat, per la seva banda, hauria de cedir l'ús de les instal·lacions via conveni amb l'ens local, cosa que no fa, segons ha denunciat Alternativa per Bellver. Igualment, la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre frena l'entrada en funcionament de la nova xarxa perquè, segons apunta la formació política, no ha estat rebuda tampoc per la direcció general d'Aigües de l'estat, de manera que tampoc no s'ha establert el conveni preceptiu entre aquesta institució estatal i l'Agència Catalana de l'Aigua. En aquest embolic burocràtic, la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre apunta que l'única sortida seria que l'empresa que va fer l'obra, Aquamed, convingui amb l'Ajuntament de Bellver la cessió de l'ús de la infraestructura, segons ICV.

La formació política va portar el mes de maig aquest problema al Parlament sense obtenir una resposta satisfactòria ni la resolució del problema. La diputada Sara Vilà va presentar a al cambra legislativa una pregunta al Govern demanant-li si coneixia la problemàtica i cinc qüestions més proposant que la DGA permeti la resolució del conflicte. Des de llavors, però, no s'ha avançat gens i les aigües residuals de Pi es continuen abocant al torrent del poble tot i tenir la xarxa feta. Es dóna el cas, a més, que el servei de protecció de la natura (Seprona) de la Guàrdia Civil espanyola ja va denunciar aquests abocaments l'any passat. Pi és un dels nuclis agregats de Bellver, amb alcalde propi.