L'Ajuntament de la Seu d'Urgell i la totalitat dels sectors econòmics del municipi afectats, sector terciari, residencial, transport i tractament de residus, hauran de reduir un total de 11.000 tones de CO2, per tal d'assolir l'objectiu de reducció del 20% establert en el Pacte d'Alcaldes abans de l'any 2020. Aquesta és la primera conclusió que es desprèn de l'inventari d'emissions de gasos d'efecte hivernacle el qual s'emmarca en el Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible (PAES). Aquest inventari d'emissions de diòxid de carboni assenyala que l'any 2005, el municipi de la Seu d'Urgell va emetre 55.207,79 tones de CO2.

Una altra de les conclusions de l'inventari és que la principal font emissora de CO2 actual són els combustibles líquids, que representen el 47,11% de les emissions, i que els sectors que contribueixen amb més emissions són el transport, seguit del domèstic, causants del 36% i el 31% de les emissions actuals respectivament.

La tècnica de medi ambient de l'ajuntament urgellenc, Esther Canturri, ha explicat que a nivell municipal només es produeix un 4% de les emissions de CO2. En aquest sentit Canturri ha manifestat que "tot i les accions que es poden fer a nivell municipal el més important són les accions que pot fer la ciutadania, renovació de vehicles, substitució electrodomèstics per altres energèticament més eficients, o consumir energia de fonts renovables com la instal·lació de calderes de biomassa, o compra d'energia verda".

Canturri ha explicat que el PAES preveu un seguit d'accions que impulsarà l'ajuntament de la i que afecten als edificis municipals, a la flota de vehicles o a l'enllumenat públic. D'entre aquestes actuacions previstes, hi destaquen la substitució de làmpades dicroiques o fluorescents per altres amb tecnologia LED, la substitució de làmpades de vapor de mercuri per halogenurs metàl·lics o tecnologia LED en l'enllumenat públic o la producció local d'energia en fonts renovables com la instal·lació de plaques fotovoltaiques o calderes de biomassa.

La tècnica de medi ambient ha destacat que les accions més importants les ha de fer la ciutadania. En aquest sentit, Canturri, ha dit que "el Pla també recull un seguit d'accions que ha de realitzar la ciutadania en els seus domicilis i una sèrie de campanyes de sensibilització dels veïns de La Seu".

L'alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha explicat que l'Ajuntament de La Seu va signar el pacte d'alcaldes per la sostenibilitat l'any 2012. En aquest sentit, Batalla ha dit "és un pacte que pretén situar a molts ajuntament de la Unió Europea en una mateixa estratègia per a reduir les emissions de CO2 abans del 2020".

Batalla ha destacat que l'ajuntament de la Seu ha fet molta feina en la renovació de l'enllumenat, però que "hi ha molta feina a fer amb el tema de calderes i de mobilitat, en que s'ha d'incentivar més a la gent a no utilitzar tant el vehicle".