El Museu Cerdà s'ha convertit ja en un centre que, més enllà d'acollir la vida cultural del municipi i de portar a terme mostres temporals, ensenya la història i la vida de la Cerdanya. Ahir es van inaugurar dues sales de l'exposició permanent, una idea que es fa realitat dues dècades després que se'n comencés a parlar. És l'inici d'un projecte de museïtzació que tindrà continuïtat l'any que ve.

Les dues sales que ahir els cerdans van poder contemplar estan dedicades a la família cerdana. El visitant en pot veure la seva importància com a nucli de producció i el seu impacte en el desenvolupament de la comarca al llarg de la història. S'hi pot veure les diferents parts de la casa de pagès i el seu ús social, la importància de l'hereu i el pes de la religió, entre altres aspectes. El cost d'aquest primer tram del projecte ha estat de 52.000 euros.

Avui al matí, encara hi ha l'oportunitat de veure la mostra gratuïtament. L'entrada, després, costarà 1,50 euros. Les dues sales de la incipient exposició permanent tindran continuïtat l'any que. Durant el primer semestre del 2015 s'executaran les tasques per adequar una altra sala més. Amb aquestes obres s'acabarà el condicionament de la planta baixa com a espai per acollir l'exposició permanent. És previst que tinguin un cost d'entre 45.000 i 50.000 euros, i aquest nou emplaçament del centre estarà dedicat a la capital comarcal i la seva història.