14 de juliol de 2014
14.07.2014

El Puigcerdà geganter es gradua

En dos anys la colla local consolida l'equip i un calendari tant de sortides arreu de Catalunya com de colles que volen visitar la Cerdanya La vila celebra els cent anys de tradició gegantera

14.07.2014 | 00:00
Dos moments de la festa, a les places de Cabrinety i de Santa Maria

P
uigcerdà ha celebrat aquest cap de setmana els cent anys de tradició gegantera. Es tracta d'una tradició que si bé ha estat interrompuda i ha passat èpoques amb figures de poca volada, ara s'ha recuperat amb una família de gegants que reprodueixen els que cita Joan Amades al seu costumari el 1914. La colla local i l'Ajuntament han aprofitat l'efemèride per rellançar l'afició gegantera i convertir la capital cerdana en una referència del Pirineu per al món geganter.
La colla local ha aconseguit consolidar un grup de vint persones que han dedicat els dos últims anys a portar el nom de Puigcerdà arreu amb les noves figures, el Puig i la Cerdana. Amb aquesta trajectòria i un programa ja tancat amb una altra trentena de sortides per al 2015, la colla gegantera ha constatat que Puigcerdà ja s'ha fet un forat al món geganter, segons ha explicat la responsable de la colla, Tània Puig: "tothom vol venir a Puigcerdà, ara tenim molta tirada... cosa que abans no passava".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook