Amb l'edifici ja acabat, el projecte de convertir el jaciment ibero-romà del Castellot de Bolvir en una de les referències turístiques de la Cerdanya és més a prop. L'Ajuntament ha licitat ja el projecte de museïtzació per tal que s'omplin de contingut les sales d'un equipament que està cridat a donar una empenta definitiva a la revitalització del poble, segons la previsió de l'Ajuntament.

L'equip de govern municipal ha encarregat el projecte de museïtzació a l'empresa Stoa, especialitzada en la creació d'espais culturals. El disseny es farà a partir d'unes premisses fixades pel mateix consistori, que preveu una sala central amb plafons audiovisuals que explicarà el context històric del jaciment, una línia del temps amb un recorregut des de l'inici de l'evolució humana fins a l'època actual i un calidoscopi amb visions del poble, segons ha explicat l'alcalde de Bolvir, Bartomeu Baqué. El centre d'interpretació del Castellot també s'ha construït amb una sala annexa per acollir exposicions temporals i actes, i un taller d'arqueologia que mostrarà la forma de treballar dels tècnics, així com algunes de les peces de ceràmica que s'han trobat al jaciment. Bartomeu Baqué ha explicat que, una vegada licitat el projecte, l'equipament es podria estrenar pel pont de la Puríssima, és a dir al principi del mes de desembre.

L'alcalde ha apuntat que ara s'iniciarà una nova etapa de feina municipal consistent a aconseguir portar visitants a Bolvir passant pels circuits dels operadors de turisme. Per això el consistori estudiarà incrementar el personal. En l'última campanya d'excavacions realitzada aquest mes de juliol, els arqueòlegs han trobat restes d'or i plata que evidencien una activitat d'orfebreria que, alhora, reforça la teoria que als Esterregalls d'All els romans hi buscaven or.