27 de juliol de 2014
27.07.2014

L'obertura de la primera llar d'infants a Bolvir regenera econòmicament el poble

El pla "Fer renéixer Bolvir" ja ha tingut èxit, amb 20 nens, famílies noves, un restaurant nou i 20 llicències per fer cases El centre assegura l'escola

27.07.2014 | 08:04
Mestres i alumnes de l´escola Santa Cecília de Bolvir

L'Ajuntament de Bolvir considera que la seva campanya "Fer renéixer Bolvir" ja ha assolit l'èxit. Després del primer curs de la nova llar d'infants municipal l'Oreneta -un dels eixos del programa-, el consistori ha observat que han arribat famílies noves, s'estan a punt d'inaugurar nous negocis, com ara un restaurant, i els constructors han començat a recuperar projectes urbanístics.
La llar municipal l'Oreneta ha tancat el primer curs amb una vintena de nens, que assegura que l'escola de Santa Cecília del poble passarà a tenir dels cinc alumnes que tenia fins ara a una trentena, segons ha explicat l'alcalde, Bartomeu Baqué. En aquest sentit, el batlle ha remarcat que "trenta i escaig nanos ja donen vidaÉ i si després fem activitats al poliesportiu i altres accions, el que fem és revitalitzar el poble, que és del que es tracta". Els últims cursos l'escola de Santa Cecília havia estat perillosament a prop de la xifra dels quatre alumnes que el departament considera límit per tancar el centre, segons ha explicat l'alcalde. Ara, en canvi, la situació s'ha girat com un mitjó. Com a prova de la dinamització que ha comportat, Bartomeu Baqué explica que no tan sols s'han llogat cases noves i s'obrirà un restaurant, sinó que l'últim any el consistori ha donat fins a vint noves llicències d'obres majors "quan ningú no construeix res a la comarcaÉ no vull dir que tot sigui mèrit de l'Ajuntament, però si ho tens tot endreçat, la gent ho valora; tenim carrers nous, les xarxes de serveis soterrades i els nous equipaments, i això agrada".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook