L'Ajuntament de Puigcerdà intentarà pal·liar, en part, el problema endèmic de falta de places d'estacionament a la ciutat. Per aquest motiu es crearà un nou pàrquing. Aquesta tardor començaran les obres del nou aparcament municipal que l'executiu local ha projectat a la zona del Museu Cerdà. Concretament, i sobre una part de l'aparcament existent, s'ha previst aixecar un edifici de dues plantes. S'ha vetllat especialment pel revestiment de la nova estructura perquè estigui ben integrada amb l'entorn. Així mateix, el solar que hi ha entre el pàrquing actual i el pati del Museu Cerdà, remodelat fa poc, també s'habilitarà com a zona d'aparcament. En total, es crearan 200 places d'aparcament noves.

La construcció de l'edifici del nou pàrquing serà relativament ràpida, ja que s'utilitzaran estructures prefabricades. Pel que fa a la connexió amb el centre del nucli, s'utilitzarà l'actual ascensor que desemboca a la plaça portal d'en Calva, en el qual s'hauran d'habilitar noves parades, i també es construiran més escales i passarel·les.

La principal novetat serà el nou ascensor que connectarà la plaça portal d'en Calva amb la plaça de l'Alguer,per facilitar l'accés dels vianants al centre de la vila. El nou ascensor també donarà servei als usuaris del pàrquing municipal del carrer Escoles Pies. Serà una estructura panoràmica molt similar a la que recentment s'ha instal·lat a l'ascensor de la plaça de l'Ajuntament, i comportarà una inversió addicional de 200.000 euros.