09 de agost de 2014
09.08.2014

L'acordió bufa les espelmes a la Molina

La trobada d'acordionistes del nucli d'Alp celebra els vint-i-cinc anys amb un cap de setmana d'activitats La iniciativa va néixer d'una colla d'amics que volien dinamitzar la barriada

09.08.2014 | 07:30
Joves acordionistes participant al certamen de l´any passat

P
ocs s'esperaven que la reunió d'una colla d'amics per passar una bona estona tocant l'acordió es convertiria en una trobada referent al Pirineu dels aficionats a l'acordió i a la música tradicional. La trobada d'acordionistes de la Molina celebra enguany el seu vint-i-cinquè aniversari amb un cap de setmana d'activitats extraordinàries per commemorar aquesta efemèride.
Un grup de veïns del barri de l'Estació de la Molina va iniciar l'aventura el 1989 amb la voluntat de dinamitzar la part baixa del nucli. Així ho explica Esteve Calvés, president de l'associació Amics de la Molina, que recorda que van "decidir començar a fer la trobada com una prova, perquè alguns de la colla tocaven l'acordió i vam pensar que podria funcionar". Una de les seves voluntats era la de donar a conèixer l'instrument a la zona, "i creiem que ho hem aconseguit". Confessen, però, que no s'esperaven arribar on són ara, "fins al punt que moltes persones ja es guarden el segon cap de setmana d'agost per no perdre's la trobada".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook