L'Ajuntament de Puigcerdà reurbanitzarà el carrer Sant Agustí i la plaça del Rec, un dels principals accessos per a vehicles per acostar-se a l'illa de vianants, i el deixarà amb el disseny actual tradicional, amb un espai central per als vehicles i voreres als laterals. El projecte descarta ampliar la zona de vianants del nucli històric, que acaba a la plaça del Call.

Les obres començaran el mes que ve, una vegada hagi passat la temporada alta turística de l'estiu. L'actuació inclourà la renovació de les voreres, que són antigues i tenen zones malmeses, així com la millora de la senyalització horitzontal i refer el paviment de tot el carrer. El projecte té una aportació de més de 60.000 euros que queden inclosos en el Pla de Millora de la Qualitat Urbana, amb el qual el consistori està refent les parts més antiquades de la trama urbana. L'equip de govern té previst iniciar les obres el dia 15 de setembre. L'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha apuntat que "en aquests carrers es manté l'estructura" a fi i efecte de no modificar l'actual disseny del circuit de circulació de vehicles que permet entrar i sortir de l'illa comercial. Els dos vials també representen un dels accessos principals dels vianants per arribar al centre perquè és en la ruta entre el parc de l'estany i les places Santa Maria i els Herois. D'altra banda, el carrer Sant Agustí, unit amb la plaça del Call, ha d'esdevenir un pol d'atracció turística quan es rellancin les visites a les restes del call jueu, que són al carrer Sant Agustí. Piñeira ha apuntat que les obres del carrer Sant Agustí i la plaça del Rec, on hi ha la seu del Consell Comarcal, formen part del projecte global de millora de vies secundàries del centre que anteriorment han permès refer el carrer del Claustre, el passeig del Torreó o el carrer Font d'en Lleres.

Paral·lelament, l'equip de govern municipal també ha anunciat la realització d'altres obres, com ara la del carrer Major d'Ager, des de la carretera fins a la plaça. L'alcalde ha anunciat que també es refarà el carrer Osseja de Vilallobent, obres que queden incloses en el Pla de Millora dels Nuclis Agregats, un pla que mira de compensar amb actuacions als pobles del terme les inversions que en els últims anys han beneficiat el poble de Puigcerdà, ja sigui al centre històric com als barris perifèrics.