La Fira del Llibre del Pirineu que es celebra els dies 6, 7 i 8 de setembre a Organyà té com a novetats més importants d'enguany el fet d'haver allargat un dia més la fira, fins a diumenge a migdia, i la celebració de la mateixa als carrers porxats del centre històric i no en la carpa que es posava a la plaça de l'església. El membre de l'Associació del Llibre del Pirineu, Isidre Domenjó, ha afirmat que en aquesta edició "es creen sinergies entre el patrimoni literari que són els llibres i el patrimoni històric que és el centre d'Organyà". Enguany Care Santos serà l'encarregada de fer la homilia laica i Antoni Pladevall serà qui farà l'homilia religiosa.

Una quarantena d'escriptors, editors i llibreters es reuniran durant el pròxim cap de setmana a Organyà en el marc de la 18a edició de la Fira del Llibre del Pirineu. En aquesta edició la fira comptarà amb dues noves seccions, una dedicada als llibres vinculats a l'esport i la muntanya amb el nom de "Lectura d'altura", i una altra secció on es podran trobar exemplars antics i d'ocasió amb el nom "Nous llibres vells".

Domenjó ha destacat la Fira és "un bon exponent i un bon aparador" de la revifalla de la creació literària pirinenca que s'està produint els darrers anys. Domejó explica que en la fira es poden trobar llibres de tots els caires, novel·la i literatura de ficció, història, etnogràfic , antropològic i diferents treballs de recerca que s'han publicat els últims mesos.

Un dels llibreters que hi serà present, Xavi Purgimon, ha manifestat que molta gent de fora, de Barcelona, busquen literatura específica del Pirineu, "la gent d'aquí sempre hi ha mostrat interès". Per Purgimon la Fira és una bona oportunitat per tot el món editorial del Pirineu, tant per promocionar la literatura com per a fer negoci.

La Fira del Llibre del Pirineu comptarà amb espectacles literaris, concursos, tallers, presentacions literàries i taules rodones, entre d'altres, i la lectura de les homilies modernes que es farà l'església de Santa Maria.