15 de abril de 2015
15.04.2015

El Guàrdia Civil de la Seu acusat de detenció il·legal, coaccions i amenaces diu que tot és mentida

L'acusació particular demana 14 anys de presó mentre que la fiscalia en sol·licita l'absolució

15.04.2015 | 18:04

L'Audiència de Lleida ha acollit aquest dimecres el judici a un Guàrdia Civil de la Seu d'Urgell acusat de detenció il·legal, coaccions i amenaces, lesions i injúries. Els fets van passar la nit del 25 de gener de 2013 a la N-145 al nucli d'Anserall, a les Valls de Valira (Alt Urgell), quan l'agent va aturar el cotxe del denunciant, que viatjava amb el seu fill, per presumpte contraban de tabac. El demandant denuncia que l'acusat els va detenir il·legalment i els va amenaçar de mort i el seu advocat demana 14 anys de presó. L'acusat ha dit que tot és mentida i que l'ha denunciat per apartar-lo de les seves funcions. La fiscalia en demana l'absolució ja que no troba indicis de delicte.

El Guàrdia Civil denunciat era en aquell moment el cap de l'Oficina d'Anàlisis i Investigacions (ODAIFI) de l'oficina de la Seu d'Urgell. Segons el ministeri fiscal, aquell dia, tant l'agent acusat com altres companys, van comissar al denunciant tabac de contraban. Segons es recull a l'escrit de la fiscalia, la unitat dirigida per l'acusat havia sorprès en diverses ocasions el denunciant realitzant contraban de tabac i se li havien aixecat tres actes administratives entre el desembre de 2012 i el gener de 2013.

El denunciant han declarat aquest dimecres que la Guàrdia Civil va aturar el cotxe on viatjava amb el seu fill de 15 anys i el seu gendre, i en arribar l'agent acusat, aquest va fer sortir al menor per la força del cotxe dient-li "a tu et conec fill de puta" i "com diguis que t'he pegat, t'agafo i et tiro al riu". Encara segons el demandant, quan va demanar a l'acusat que parés d'agredir el seu fill, l'agent el va fer posar de genolls i posant-li la pistola al cap li va dir "com et giris, et disparo". Després, els agents es van endur detingut el demandant i en un altre cotxe, el seu fill.

L'acusat, en canvi, ha declarat que tot això és mentida i que el que va passar va ser que van aturar el cotxe per registrar-los i que va avisar al demandant que informaria a la fiscalia que utilitzava un menor per contraban de tabac. L'acusat assegura que l'acusació l'únic que pretén és apartar-lo de les seves funcions.

L'acusació particular demana que s'imposi a l'acusat una pena de 14 anys de presó, inhabilitació per fer de guàrdia civil durant 24 anys i una multa de 16.400 euros més una indemnització de 2.000 euros pels danys morals. La fiscalia, en canvi, demana l'absolució perquè no veu indicis de delicte i considera que l'objectiu del demandant amb aquesta denúncia és apartar l'agent de les seves funcions i evitar així nous comisos de tabac de contraban. El judici ha començat aquest dimecres i està previst que segueixi i s'acabi demà dijous.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema