Les estacions d'esquí nòrdic han tancat amb satisfacció la temporada veient que, a pesar de les males condicions meteorològiques de la campanya, han pogut consolidar una tendència a l'alça en el número d'aficionats. Tant és així que les set estacions, que s'apleguen sota la marca única Tot Nòrdic, estan convençudes que l'afició a l'esquí de fons creix cada any.

En total, les estacions han venut aquest any 36.493 forfets, una xifra que engloba esquiadors i usuaris de raquetes de neu. En aquesta línia, Tot Nòrdic ha tramitat un total de 802 forfets de temporada, un balanç al voltant del 20% inferior al de l'any passat, que va fregar el miler d'abonaments, provocat per la manca de neu.

Millor ocupació puntual

De fet, en aquesta campanya, la mitjana de dies oberts de les estacions ha estat de 60 dies, és a dir, la meitat de la campanya anterior, que de mitjana va poder obrir els circuits quatre mesos. Per això, Tot Nòrdic considera positiva l'afluència de visitants. En aquest sentit, els responsables de Tot Nòrdic han apuntat que "els dies que les estacions van estar obertes, l'ocupació ha estat millor que en temporades anteriors, cosa que ens confirma que la pràctica de l'esquí nòrdic es consolida i cada any se n'augmenta el nombre de practicants". Igualment, han apuntat que els nous avantatges per als aficionats ha atret nous esquiadors: "gràcies al conveni amb les estacions franceses del Capcir i l'Arieja, i també amb l'andorrana de Naturlandia, els posseïdors del forfet de temporada de Tot Nòrdic van poder esquiar amb un descompte del 50% en aquest dominis, que per la seva situació geogràfica els va arribar la neu abans que a nosaltres", la qual cosa suposa de facto un forfet únic.