Forfait Sensacions Pirineus és el nom de la nova proposta de comercialització d'activitats turístiques dels Pirineus. Es tracta d'una fórmula impulsada per l'agència de viatges Discover Pyrenees amb l'objectiu d'aglutinar el màxim d'activitats que s'ofereixen a la zona de la Cerdanya, el Capcir, el Baridà, l'Alt Urgell, el Parc Natural Regional Pyrénées Catalanes i el

Parc Natural Cadí-Moixeró. Agrupant en una única plataforma les propostes turístiques del territori es facilitaria la tasca tant als usuaris com a les empreses del sector.

D'aquesta manera ho ha explicat David Isern, responsable de l'agència Discover Pyrenees, que assegura que la iniciativa -que es va presentar ahir davant d'empresaris i agents del sector a Bellver- sorgeix amb la intenció de "fer més fàcil la gestió de tota la oferta turística que es mou al territori" i a la vegada, potenciar la marca Pirineus, amb la vista posada en la creació del nou clúster transfronterer que aglutinarà tots els agents del territori, tant del Pirineu català com del francès.

Aquestes propostes turístiques es comercialitzaran a través d'un forfet anomenat Sensacions Pirineus, que oferirà la possibilitat de portar a terme dues activitats -a un preu fix- que es podran escollir segons el tipus de turisme, les preferències o el calendari. Els usuaris triaran dues de les activitats que estiguin incloses al llistat segons els seus gustos: aventura, natura, salut o cultura. De moment, la llista inclou una quarantena de propostes: senderisme, hípica, excursions culturals, escalada, geocaching, kayak, espeleologia, activitats ecoturístiques o entrades a museus, entre d'altres. El preu del paquet serà fix i únic, i tindrà un cost de 19 euros per als adults i de 14 per als menuts. Aquí s'hi podran sumar complements amb la realització d'altres propostes, com barranquisme, ràfting, circuits en BTT, viatges en globus, entre d'altres.