Les Jornades sobre Ecoturisme d'Experiències Pirineus, que se celebren aquest divendres per primera vegada amb la participació d'una quarantena d'empreses turístiques de l'Alt Urgell i la Cerdanya, han conclòs que un dels principals esculls per al sector és la manca de promoció específica, junt amb la falta de col·laboració de l'administració. El fundador d'Experiències Pirineus, David Manzanera, ha afirmat que les jornades, que tenen com a objectiu analitzar les dificultats amb què es troba l'ecoturisme, han de servir per donar a conèixer el sector, ja que "aquí no es treballa molt, però a la resta d'Europa porta molts clients".

Donar a conèixer els dos parcs naturals, Cadí-Moixeró i el de l'Alt Pirineu, les salines d'Òden o les encantades d'Oliana, són algunes de les potencialitats que tenen l'Alt Urgell i la Cerdanya en el sector ecoturístic. En aquest sentit, Manzanera remarcat "la gran varietat i diversitat biològica que tenim tant Alt Urgell com Cerdanya". "Amb pocs quilometres tenim de tot, tenim un gran potencial a explotar", ha subratllat.

Les jornades volen posar de manifest el paper que pot desenvolupar l'ecoturisme a les comarques del Pirineu a l'hora de diversificar i desestacionalitzar l'oferta turística. Segons Manzanera, hi ha un client que "busca natura, fauna i espais protegits, hem de treballar per portar aquest client aquí i que valori el que tenim a les nostres comarques".

El principal escull amb què es troba el sector és la promoció del producte. "Volem crear un referent a la comarca amb ecoturisme, s'ha de treballar explícitament, no s'ha fet una promoció com a producte propi, volem que la gent quan pensi en ecoturisme pensi en alt Urgell", ha conclòs Manzanera.

Un dels participants de les jornades, el director d'Aubèrria, Jordi Dalmau, assegura que "el problema principal és la promoció". Dalmau ha afirmat que "tenim un patrimoni natural de primera qualitat, però no som més que una petita gota en un gran oceà". "Hem de fer que se'ns conegui ja que hi ha clients potencials que han d'arribar a les nostres activitats", ha afegit.

Experiències Pirineus és una iniciativa empresarial creada l'any 2014 per vuit empreses de l'Alt Urgell per promocionar-se com una destinació de turisme sostenible i de qualitat, tant en els serveis com en les activitats que ofereixen