Sorpresa de les grosses a Llívia. Quan tothom esperava que cada un dels tres partits es votés a si mateix i, per tant, CiU fes valer els seus quatre regidors per sobre dels tres d'Endavant Cerdanya i els dos d'ERC, el recompte de vots va proclamar el cap de cartell d'ERC, Elies Nova, com a nou alcalde de la vila. D'aquesta manera, el partit menys votat ostentarà l'alcaldia amb el suport d'un partit que va néixer d'una escissió interna, i el més votat serà a l'oposició.

Els tres regidors d'EC, amb l'exalcalde Josep Pous al capdavant, van preferir votar el candidat d'ERC abans que fer de nou alcaldessa Sílvia Orriols, de CiU. Així, sense cap pacte previ més enllà de les converses més o menys reeixides entre setmana, Elies Nova va prendre l'alcaldia. El ple es va fer en un clima tens que va esdevenir crispat al final amb crits i desqualificacions, segons van explicar alguns dels assistents.

Josep Pous va argumentar que no ho havien fet per fer fora Orriols, sinó que "pel bé de Llívia", i va avançar que Endavant Cerdanya es posarà a disposició d'ERC per "treballar junts per Llívia". Pous va lamentar que, al seu entendre, l'equip d'Orriols no havia sabut perdre, i va definir el final del ple com a "lleig i de mal gust". Pous va explicar que, en principi, faré valer l'acord verbal de partir-se l'alcaldia dos anys, tot i que tampoc no va descartar renunciar-hi "si veiem que l'Elies ho fa bé".