Ahir al matí va començar la campanya estival d'enguany d'excavacions al jaciment iberoromà del Castellot de Bolvir. Els treballs arqueològics, que s'emmarquen dins un projecte d'investigació dirigit per Oriol Olesti, professor del departament de Ciències de l'Antiguitat i de l'Edat Mitjana de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), s'acabaran just d'aquí a un mes, el diumenge 26 de juliol.

Durant aquesta primera setmana de la campanya, un equip de quatre professionals de l'empresa bagenca de difusió del patrimoni cultural Arqueòlegs.cat prepararan les zones del jaciment que, d'acord amb la planificació, han de ser excavades. A partir del dilluns 6 de juliol fins al final de la campanya d'excavacions, una cinquantena d'estudiants i graduats en Història i Arqueologia d'arreu del món treballaran de bracet amb un equip d'arqueòlegs professionals d'Arqueòlegs.cat, que també formaran els aprenents.

"Treballarem amb un grup d'uns 20 estudiants i graduats que es renovarà cada setmana, tot i que alguns d'ells participaran en tota la campanya", explica Jordi Morera, fundador d'Arqueòlegs.cat i codirector de l'excavació juntament amb Joan Oller, també d'Arqueòlegs.cat i professor de la UAB.