Neu i poder esquiar. Això és el que busquen la majoria de turistes que passen el pont de la Puríssima a les comarques gironines. Els hotels de comarques com la Cerdanya esperen assolir ocupacions d'entre el 70 i 75%, i els establiments rurals preveuen ocupacions del 80%. En l'equador del pont de la Puríssima i a manca de dades oficials, les estacions d'esquí alpí de la Cerdanya, Masella i la Molina, ja han rebut milers d'esquiadors.

Les estacions esmentades ja van obrir portes el cap de setmana passat. En concret, Masella va ser la primera estació que va arrencar la temporada d'esquí de tot el Pirineu català obrint el dimarts 24 de novembre. En sis dies ja va registrar més de 5.000 esquiadors. Unes xifres que mostren les ganes de neu que tenen els esquiadors. Tot i això, les dues estacions van obrir amb gruixos de neu d'entre 20 i 60 centímetres i només un terç de les pistes esquiables. Per això, i en vista de la bona afluència de gent que estan rebent pel pont de la Puríssima, les instal·lacions han aprofitat les baixes temperatures nocturnes d'aquests darreres dies per crear neu artificial i així poder obrir més pistes i oferir un millor servei als seus esquiadors.

A més, Masella ha estrenat aquest dissabte la temporada d'esquí nocturn amb bona afluència. Aquest servei s'oferirà els dijous, divendres, dissabtes i festius de l'hivern. Aquesta estació té obertes 24 pistes. En total ofereixen 26 quilòmetres esquiables amb 13 remuntadors i gruixos de neu que oscil·len entre els 25 i els 60 centímetres de neu pols.

Pel que fa a la Molina tenen obertes 10 pistes, que suposen 9 quilòmetres esquiables amb gruixos de neu que oscil·len entre els 20 i els 40 centímetres. La connexió amb Alp 2500 està tancada.