Puigcerdà va passar la prova. L'afluència de públic i el bon estat dels 16 nedadors que van acabar la primera edició de la Travessia del Glaç van demostrar que l'estany de la capital cerdana és una ubicació amb potència per entrar al campionat europeu d'aigües gèlides que organitza la International Swim Association.

Si s'aconsegueix aquesta fita, Puigcerdà seria el primer indret de l'estat espanyol que entraria dins el circuit de la competició. "Intentarem que aquesta fita s'assoleixi, i l'èxit d'avui demostra que és possible", afirmava un dels impulsors de la travessa, Pep Vivas. Enmig d'aquesta recerca per al reconeixement internacional, el que tenen clar els organitzadors és que es tracta de la primera edició i que hi ha la ferma voluntat de repetir l'experiència l'any vinent.

A part, la competició entra dins de l'aposta de la ciutat per donar més usos a l'estany, a part de ser un lloc emblemàtic per passejar. "Seria ideal que es tornés a gelar el llac, tal com feia altres anys, ja que aquesta organització marca un traçat per poder nedar un quilòmetre", afegia Vivas.

Molta expectació entre els nedadors que ahir van participar en la Travessia del Glaç. La majoria van superar la prova amb vestits de neoprè per aguantar els quatre graus centígrads que ahir tenia l'aigua de l'estany, però cinc ho van fer només amb banyador. Tots els participants eren experimentats nedadors, però cap no havia superat una travessa amb una temperatura tan baixa. Juan Emilio Fernández, de 48 anys i de Badalona, es va atrevir a capbussar-se només amb banyador. "Estic molt motivat perquè per a mi és una experiència nova. El més complicat han estat els primers moments, quan he entrat en contacte amb l'aigua", comentava un cop va sortir i estava tot tremolós.

La cita era en benefici de l'Associació contra el Rabdosarcoma, i pretenia donar visibilitat a aquest tipus de càncer infantil.