L'Alta Cerdanya viu hores d'espera per comprovar, diumenge, si el vot massiu en favor de l'extrema dreta del Front Nacional en la primera volta de les eleccions regionals van ser un vot de càstig a París o si es consolida com el pensament majoritari entre els veïns.

La segona volta dels comicis planteja un pols a la regió dels Pirineus Orientals -una divisió administrativa que deixa els punts de poder molt lluny dels municipis- entre els tres partits de l'extrema dreta, la dreta moderada i l'esquerra, que ha aconseguit aglutinar les petites formacions ecologistes, socialistes i comunistes. En la primera volta, el Front Nacional va aconseguir el 41,7% dels vots en tota la demarcació dels Pirineus Orientals; la Unió d'Esquerres va quedar en segon lloc amb el 19% dels vots; i el tercer lloc va ser per a la Unió de la Dreta, amb el 17,4% dels vots.

A l'Alta Cerdanya, el Front Nacional va guanyar en tots els municipis, inclosos els grans, excepte sis petits pobles com ara la Llagona, els Angles o Estavar. Els analistes polítics apunten que el vot massiu cap a l'extrema dreta pot ser un vot de protesta per les polítiques portades a terme per la regió i pel govern central de París, de manera que en aquesta segona volta molts votants tornarien a les posicions moderades d'alguna de les altres dues formacions.