Nit d’estrena a Puigcerdà i primera nit de neu de l’hivern. Després d’uns tímids intens de precipitació durant la tarda, l’entrada de la cavalcada a Puigcerdà ha coincidit amb una tempesta de neu que, però, no ha impedit que es desenvolupés la rua.

Després de l’anunci fet per l’Ajuntament que la cavalcada estrenaria aquest any carrosses fetes per les colles de la Festa de l’Estany, tot era espectació per veure la nova rua reial. L’enigma s'ha desvel·lat a les sis de la tarda, quan la cavalcada ha iniciat la seva entrada a la vila pel barri de l’estació ja sota la neu.

Les tres carrosses reials, les colles creadores dels quals han rebut una subvenció de mil euros cada una, han causat bones sensacions per la seva sobrietat i elegància, formant grans trons de colors i formes. Al peu dels trons, les carrosses eren plenes amb els ajudants dels reis i els regals.

La cavalcada ha pujat per l’avinguda Catalunya fins el nucli antic de la vila, on l’esperaven milers de puigcerdanesos, turistes i nord-cerdans, que tot i no celebrar de la mateixa manera la festa dels Reis, sempre han mostrat interès per la rua màgica. Han completat i animat la cavalcada les Majorettes de Puigcerdà, els Diables de la Vila.

Fent un recorregut circular pels carrers del casc antic, la cavalcada ha fet parada a l’Ajuntament, on els reis han rebut les clau de la ciutat, i a la remodelada església de Sant Domènec, on han rebut els nens que els han entregat les últimes cartes. La carrossa del rei Baltassar ha tingut alguna dificultat en la circulació pel centre, per la qual cosa el rei ha fet part de l’itinerari a peu.