Puigcerdà va viure aquest dissabte una de les edicions més multitudinàries de la Festa del Trinxat. Un sopar que, enguany, ha servit per comprovar que no només és possible que la plana major de la política nacional es porti bé i oblidi momentàniament la tensió diària dels passadissos del Parlament, sinó que, lluny dels focus d'atenció de la capital, personalitats polítiques de primera línia poden redescobrir i brindar junts per una de les tradicions gastronòmiques del país: el trinxat cerdà, fet amb col d'hivern i patata.

L'acte que, amb els anys s'ha consolidat com la festa major d'hivern de la capital de la Cerdanya, va reunir polítics d'ideologia diversa però a la vegada va esquivar una excessiva politització. La 21a edició de l'àpat va fer el ple amb 930 comensals i es va aprofitar, això sí, per reivindicar amb força els productes autòctons. "Som un territori d'esquí i de neu, però tenim molts altres actius" va voler valorar d'entrada Albert Piñeira, alcalde de Puigcerdà.

Els assistents van ser testimonis -just després de les postres- d'un brindis unànime dels nombrosos representants polítics reunits a la taula presidencial. Personalitats com la presidenta del Parlament, Carme Forcadell; el conseller de Cultura, Santi Vila; el de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull; el president del grup parlamentari de Junts pel Sí, Jordi Turull; la presidenta del grup de Ciutadans, Inés Arrimadas; el president del grup del PP, Xavier García Albiol; o el diputat gironí del Partit Popular Enric Millo van coincidir a desitjar el millor futur per al trinxat cerdà en un gest de cordialitat. "Aquesta és una festa que va començar amb molta empenta i que els darrers anys hem tornat a veure créixer", va celebrar també Piñeira, enmig d'un ambient festiu. El sopar de gala al poliesportiu, amb una concurrència sense precedents els últims anys, va aplegar desenes de cerdans i veïns de segona residència i habituals de la cita com el president del Consell del Berguedà, David Font.