Guils doblarà en els pròxims mesos l'edifici consistorial amb l'obertura d'una secció nova en uns locals baixos annexos que alhora tindran com a objectiu fer permeable l'Ajuntament als veïns gràcies a una sala que serà d'ús públic.

El projecte pretén recuperar l'ala dreta de l'edifici consistorial, que està en estat d'abandonament des que les oficines es van traslladar als locals de les antigues escoles, al costat. De fet, els locals que ara s'arreglaran havien estat els de l'antic Ajuntament, de manera que ara recuperaran la funció original. L'espai, d'uns cinquanta metres quadrats, possibilitarà crear una nova sala de plens, que permetrà celebrar les reunions dels regidors amb molt més públic, ja que la que s'utilitza actualment ja queda pràcticament plena amb la sola presència dels regidors, segons va explicar l'alcalde de Guils, Valentí Tusset. L'actuació se centrarà en la reforma del terra de l'edifici, que està molt malmès, el teulat i la resta d'elements arquitectònics estructurals, la qual cosa permetrà doblar la superfície de què disposa l'Ajuntament.

Tusset va argumentar que el seu objectiu és que la nova sala de plens tingui a més una funció pública acollint-hi tot tipus de reunió que vulguin celebrar els veïns. D'aquesta manera vol també apropar la institució de l'administració local als veïns. Actualment Guils ja disposa d'un casal situat davant la casa consistorial on ja es reuneix la gent gran del poble.