A l'Alta Cerdanya la temporada d'esquí tampoc no acaba amb la Setmana Santa, per bé que algunes estacions sí que han decidit tancar ara les instal·lacions. Les set estacions d'esquí alpí englobades en el forfet únic de Neus Catalanes han pres diferents decisions.

La gran estació de Font-romeu, una de les de referència no tan sols per als esquiadors de la Catalunya Sud sinó també per als del Conflent, el Capcir i el Rosselló fins a Perpinyà, ha anunciat que mantindrà obertes les instal·lacions fins diumenge que ve, dia 3 d'abril. L'estació té encara gruixos de neu considerables, d'entre els 90 centímetres i el metre en funció de la cota. Això li permet gestionar les prop de quaranta pistes que encara té obertes fins a la primera setmana d'abril. De la mateixa manera que les estacions de la Baixa Cerdanya, Font-romeu posa a l'abast dels aficionats noves promocions per atraure els últims esquiadors de la temporada, com ara forfets per 16 euros o tarifes reduïdes per quatre hores d'esquí.

L'altra gran estació de l'Alta Cerdanya que encara mantindrà la seva aposta per gestionar la neu i el fred de la nit per continuar atraient aficionats és els Angles. Els responsables de l'estació capcinesa han anunciat el tancament oficial dels remuntadors per al diumenge 17 d'abril, de manera que encara oferirà una setmana més que Font-romeu.

Puigcerdà i Bellver, plens

Els Angles disposa actualment d'un gruix d'entre 90 i 120 centímetres i un parc de 55 quilòmetres de pistes obertes. A poc més de mitja hora de Puigcerdà i Bellver, que aquesta Setmana Santa han registrat plens absoluts amb fires complementàries com la d'antiguitats i un gran outlet, l'estació dels Angles s'està posicionant en els últims anys com una bona alternativa quan la neu comença a ser escassa als cims situats més al sud. Els Angles ofereix una promoció també de quatre hores d'esquí per 33 euros o tot el dia per 37, que en aquest tram final de la temporada podria reduir-se. Els responsables de les estacions de l'Alta Cerdanya i el Capcir confien que en els pròxims dies encara podran acollir alguna última nevada provinent de l'Atlàntic. En aquest sentit, no és excepcional que, entrat el mes d'abril, les cotes altes de la Cerdanya i el Capcir rebin nevades generoses, per bé que després tenen menys persistència sobre el terreny per les altes temperatures diürnes.

Per la seva banda, Portè i Pimorent, una de les estacions de l'Alta Cerdanya que ha tingut més incidència en els últims anys entre el públic de la Baixa Cerdanya i el mercat català en general, ha anunciat el tancament i avui ja no tenia previst obrir. Quan falta fer els balanços oficials, l'estació ha viscut una nova temporada de creixement i noves promocions, com la que va posar en pràctica a mitja campanya pagant el tiquet del túnel del Cadí als esquiadors que compartissin el cotxe. Amb aquesta mesura no tan sols van promocionar més l'estació de la vall del Querol, sinó que alhora van aplicar una política mediambiental sostenible. Una altra de les promocions que ha fet popular aquesta estació és la de regalar el forfet a les dones els dijous durant la segona meitat de la temporada. Entre les estacions que van tancar ahir també hi ha la de Cambra d'Ase, que aquests dies ja tenia gruixos inferiors a la resta, d'entre 30 i 50 centímetres. Les estacions de Formiguera, la Quillana i Puigbalador també van tancar ahir els remuntadors i en els pròxims dies faran els balanços oficials de clients. Les grans estacions de Catalunya i de l'estat espanyol també allargaran uns quants dies la temporada. Baqueira-Beret ha previst tancar diumenge mentre que Sierra Nevada farà com Masella i obrirà fins al Primer de maig.