La comissió de Territori del Parlament de Catalunya ha aprovat per unanimitat la proposta del diputat urgellenc Òscar Ordeig sobre la construcció del túnel de Tres Ponts a la C-14.

El portaveu del grup municipal de Compromís X La Seu i diputat per Lleida ha afirmat aquest dimecres que "celebrem el compromís pres per tal de garantir els recursos necessaris per a la licitació i inici d´obra del túnel de Tres Ponts, a la C-14, incloent-lo en els pressupostos d´aquest 2016". En aquesta línia, Ordeig ha destacat que "agraïm la feina feta per la Plataforma d´Afectats, veïns i ciutadania que circula per aquesta via i que han reclamat durant anys la construcció del túnel per evitar la caiguda de roques i els danys personals i materials de la via".

Tot i valorar positivament l'aprovació del pla, Ordeig ha advertit que "estarem expectants a que els compromisos adquirits no siguin un nou intent de fer volar coloms". De fet, el projecte ha estat aprovada un cop negociades i transaccionades les esmenes presentades pel grup de Junts pel Sí.

Ordeig ha destacat que "finalment, la comissió ha aprovat la proposta pràcticament tal i com la vam presentar, fent especial èmfasi en la necessitat d´incloure aquesta obra en els comptes del Govern d´aquest any per garantir que aquesta infraestructura no es quedés en un projecte més al calaix".

Finalment, el diputat ha recordat que el tram de la C-14 entre Organyà i Montant de Tost és un dels punts més perillosos de la xarxa viària catalana i amb més concentració d´accidents.