L'Ajuntament de Puigcerdà està disposat a combatre amb totes les armes la plaga de processionària que, després d'afectar bona part dels boscos del Pirineu i el Prepirineu, ha envaït també els pins dels parcs urbans.

Tant és així que l'àrea de Medi Ambient ha fet instal·lar en les tres grans àrees arbrades del nucli urbà anelles amb bosses de feromones, substàncies químiques secretades pel cos, que tenen com a objectiu frenar la plaga en la seva pròxima campanya d'expansió mitjançant el sacrifici de les papallones mascle, que se senten atretes i cauen a la trampa de les bosses.

Un equip especialitzat ja ha instal·lat les anelles als arbres i entre els mesos de maig i juny s'ompliran els recipients que sostenen amb les feromones que atrauen els insectes. La regidora de Medi Ambient, Marta Rufiandis, ha explicat que l'efecte de la feromona dura uns 26 dies i el tractament uns tres anys.

Cada bossa amb la trampa cobreix una zona aproximada d'una hectàrea, de manera que el consistori n'ha instal·lat tres, al parc Shierbeck, al Bosquet i a la zona del Torreó, tres espais boscosos utilitzats per al passeig i l'esbarjo pels veïns. La mesura se suma a la tala d'arbres i la cremada de nius de processonària que ja ha portat a terme l'Ajuntament.