El pacte de govern de sorpresa que van escenificar durant el mateix ple d'investidura entre ERC i Endavant Cerdanya a l'Ajuntament de Llívia comença a passar factura. Simpatitzants i militants de la formació republicana que van formar la candidatura de l'alcalde Elies Nova han decidit abandonar el grup per desavinences internes. Ho han fet, a més, acusant l'alcalde i el seu segon, Jaume Tuset, d'anar per lliure i d'haver consumat l'acord de govern trencant un pacte intern.

El grup de la candidatura Junts per Llívia ERC Acord municipal que ha decidit abandonar han avisat els dos regidors que fiscalitzarà la seva feina, i ha repartit una carta entre els veïns per explicar la seva visió dels fets. Segons aquesta versió, "la nostra candidatura va acordar per majoria àmplia passar a l'oposició i donar suport a totes les propostes que anessin encaminades a afavorir la vila de Llívia".

No obstant això, afegeixen els candidats escindits, "la sorpresa per a tots els membres de la llista va arribar en el moment de les votacions entre els sis membres escollits; els nostres dos representants havien pactat a esquena de la candidatura nostra amb Endavant Cerdanya, i han traït els acords presos per àmplia majoria de la llista, l'han menystinguda i han obviat el compromís ètic envers un programa, uns ciutadans i uns companys de candidatura".

Davant d'aquesta situació, aquest grup de la candidatura ha decidit desvincular-se'n i ha demanat disculpes als veïns que els van fer costat en les eleccions municipals.

L'alcalde hi treu ferro

Per la seva banda, l'alcalde, Elies Nova, va explicar aquest dimecres que prepara una resposta oficial al que considera un malentès intern sense afectació a l'equip de govern. Nova ha refermat que els dos regidors continuen representant ERC i que l'acord amb Endavant Cerdanya i la seva tasca de govern es veuran reforçats sense els dissidents.