Una jove de Puigcerdà estudiant de batxillerat de l'institut Pere Borrell ha ideat una aplicació per a dispositius mòbils (app) per a la venda dels productes agroalimentaris locals. Clàudia Mallia Ogayar, estudiant de la branca d'Economia, ha creat un programa que, sota el nom "Menja't la Cerdanya", ha d'esdevenir una plataforma de promoció i venda dels aliments autòctons de la vall.

La creació de l'aplicació s'ha emmarcat en un Concurs de Projectes Empresarials impulsat pel mateix institut Pere Borrell i el Consell Comarcal de la Cerdanya gràcies al qual s'ha pogut establir un marc d'aprenentatge i creació per als alumnes així com assignacions per a premis. Així, Clàudia Mallia Ogayar rebrà un premi de 500 euros per l'aplicació "Menja't la Cerdanya" que es destinaran a la seva matrícula universitària. La nova aplicació queda ara a l'expectativa que alguna empresa desenvolupadora de tecnologia digital la pugui treure al mercat i, així, es pugui sumar una nova eina de difusió dels productes autòctons de la Cerdanya.

En el mateix concurs, el segon premi, amb una dotació de 300 euros, l'ha guanyat Laura Garzolio Alonso, que ha creat el projecte "Una nit als arbres" i el tercer, amb 200 euros, ha estat per a Abril Gulabert Closas pel projecte "L'Albert". Aquests dos treballs estan relacionats amb la creació d'establiments de turisme rural ecològic i sostenible, segons han explicat des del Consell Comarcal. L'objectiu del concurs és fomentar l'esperit emprenedor entre els joves de la comarca. Tant és així que els únics requisits per presentar projectes és que siguin innovadors i siguin executables tècnicament i econòmicament.

El Consell Comarcal de la Cerdanya forma part de la xarxa Catalunya Emprèn del departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, i, igualment, forma part del programa Inicia: per a la creació d'empreses, xarxa oficial d'àmbit català per a l'assessorament i la formació dels emprenedors. L'objectiu del programa és "ajudar a incrementar les possibilitats d'èxit dels nous emprenedors, millorar la competitivitat de la xarxa local de petites i mitjanes empreses i consolidar els projectes dels treballadors autònoms", segons han remarcat des del Consell Comarcal. Aquesta setmana l'òrgan comarcal i l'institut Pere Borrell han convocat un acte per a l'entrega dels premis en el qual s'ha lloat la dedicació i talent dels joves.