Veïns de Puigcerdà ha posat el crit al cel en els últims dies, amb crítiques a les xarxes socials visitades pels internautes locals, per l'estat d'abandonament que presenta una nova zona de passeig recentment creada per l'Ajuntament. Es tracta dels nous espais urbanitzats del barri de la Baronia i el carrer Núria, on el consistori ha obert nous carrers i ha instal·lat bancs perquè teòricament ha d'acollir en un futur incert l'edifici de l'escola Llums del Nord.

Després que l'Ajuntament instés els propietaris dels terrenys a urbanitzar-los a fi d'entregar-los a la Generalitat per quan vulgui projectar el nou centre escolar, els matolls i la fauna han envaït la zona.

Alguns veïns han denunciat que també s'hi estan llençant deixalles i que fins i tot hi han vist rates i serps, per la qual cosa han alertat del perill potencial que hi juguin els nens i joves i han obert una campanya pública de denúncia.

La zona afectada està situada a l'entrada de la vila, a tocar del nou parc dels Quatre Camins. La seva situació estratègica ha de permetre un trasllat natural de l'escola Llums del Nord, que ocupa un solar que hi ha a prop, amb mòduls prefabricats. El retard en la construcció de l'edifici, però, es va allargant i els últims anys Ensenyament no ha garantit que s'hagi de construir.