L'Ajuntament de Lles vol donar un nou impuls a l'estació d'esquí de fons situada a Cap del Rec i obre de nou un concurs públic de concessió que plantegi una gestió unificada dels serveis del refugi i les pistes nòrdiques. L'objectiu final de l'actuació és convertir Cap del Rec i les pistes de Lles en un parc d'activitats que obri tot l'any i que cada cap de setmana condicioni l'oferta de serveis en funció de les condicions meteorològiques i de neu.

L'actual concessió municipal tant del refugi com de l'estació d'esquí estan prorrogades des de fa mesos, segons ha explicat l'alcalde de Lles, Andreu Grau. L'equip de govern vol aprofitar aquesta situació per renovar la concessió i està redactant unes bases que es faran públiques les properes setmanes. L'alcalde ha avançat que, a grans trets, les línies bàsiques de la concessió plantejaran una gestió unificada, un calendari d'activitats diversificat i permanent durant tot l'any i un termini de durada d'uns cinc anys. Grau ha argumentat que d'aquesta manera es possibilitarà una major coordinació entre els dos grans serveis de Cap del Rec, i que un retroalimentarà l'altre pel que fa a l'arribada i gestió dels visitants.

L'alcalde ha remarcat que "volem que Cap del Rec ofereixi activitats tant si neva com si no. Si hi ha neu, que faci activitats d'esquí i, si no hi ha neu, que faci bicicletes, senderisme, excursions gui-ades, etc".

Neteja més barata de la neu

Un altre dels aspectes que molt probablement també suposarà una novetat en la gestió de Cap del Rec, segons la intenció actual de l'equip de govern, és la neteja de neu de la carretera. Fins ara l'extracció de neu des del nucli urbà fins a l'estació d'esquí formava part de la concessió, fet que suposava un cost elevat per al consistori, segons ha remarcat Grau. Amb les noves bases del concurs, l'Ajuntament té la intenció de quedar-se aquest servei i oferir-lo des dels serveis municipals.

L'alcalde ha avançat que l'Ajuntament comprarà un vehicle al qual pugui incorporar una pala per treure la neu de les carreteres internes i els nuclis de Lles, Músser i Arànser. D'aquesta manera, el consistori està convençut de posar en marxa un sistema d'extracció de neu més econòmic per a les arques municipals.