El departament d'Urbanisme de la Generalitat ha garantit a la plataforma ecologista Salvem la Molina que no possibilitarà requalificacions en el procés d'aprovació del Pla Director de la Molina i Masella, segons han assegurat els responsables de l'entitat. El compromís inclou la preservació de les actuals zones rústiques i d'equipaments de la Molina i Masella per tal que no es crein nous terrenys de construcció.

Els responsables de la plataforma i el director general d'Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, es van reunir a Barcelona el final de la setmana passada per analitzar les afectacions mediambientals del Pla Director de la Molina i Masella que impulsen les estacions i la Generalitat.

Telecabina i forn de la calç

A la reunió, Agustí Serra va explicar a la presidenta de la plataforma, Núria Martí, que ara per ara les úniques zones de possible creixement serien les del telecabina, a la zona central de l'estació de la Molina, i a la zona del forn de la calç , en terrenys de Ferrocarrils de la Generalitat, en el pendent baix de la muntanya ja a mig camí cap a l'estació de Renfe. Núria Martí va explicar que, "de moment, l'actitud d'Urbanisme és força positiva, la seva intenció no és fer requalificacions urbanístiques i ens van dir que tan sols intentarien fer una cosa suau a la zona del telecabina. Nosaltres els vam dir que no volem grans edificis i com a màxim alguna cosa petita que tapi aquell aparcament tan horrorós". La presidenta de Salvem la Molina va remarcar que la seva premissa principal és "que no es dispersi més la Molina amb grans edificacions una altra vegada".

Salvem la Molina i Urbanisme es tornaran a reunir el mes d'octubre, ja en una fase més avançada del procés de redacció del Pla Director de la Molina i Masella. Això és així perquè l'entitat i el Govern van pactar la participació dels representants ecologistes del territori en el procés. Segons va explicar Martí, la intenció de la Generalitat és reimpulsar el debat després de l'estiu a fi i efecte de poder aprovar el pla abans d'acabar l'any. Martí va emfatitzar que "de moment tenen bona predisposició per establir diàleg, però sempre ens queda el dubte", de manera que continuarà vigilant tots els moviments del Govern.