El Consorci Alt Urgell-Cerdanya, qui gestiona el programa d'ajudes Leader conjuntament amb el Consell Comarcal de l'Alt Urgell, ha convocat un concurs d'emprenedoria per a joves universitaris que vulguin crear noves empreses i negocis amb seu a l'Alt Urgell.

Segons han explicat des del Consell Comarcal, l'objectiu del programa és "donar suport a projectes empresarials amb una clara vocació de realització i potenciar la cultura emprenedora entre el col·lectiu universitari per fomentar el retorn del talent jove als territoris rurals". Igualment, també té com a finalitat "donar a conèixer els serveis i recursos que ofereix el Centre Empresarial i Tecnològic de l'Alt Pirineu (CETAP), situat a la Seu d'Urgell, al món empresarial i a l'emprenedoria del territori".

Els joves responsables dels projectes seleccionats rebran un servei d'assessorament personal per tirar-lo endavant. Els dos millors projectes seleccionats també gaudiran d'avantatges gràcies als premis del concurs.

El primer premi consistirà en un any de lloguer gratuït d'un espai al Viver d'Empreses de l'Alt Urgell, al mateix CETAP, o bé l'import equivalent al 50% d'aquest llo-guer anual per destinar els recursos que ofereix el CETAP, juntament amb un lot d'equipament tecnològic valorat en 1.000 euros. El segon premi tindrà un lot tecnològic valorat en 500 euros.